Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2012 11:34 - изборът на човека Мт.8:18-22
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 831 Коментари: 0 Гласове:
1



изборът на човека

Матей.8:18-22"И като видя Исус около Себе Си много народ, заповяда да минат отвъд езерото.И дойде един книжник и Му рече: Учителю, ще вървя след Тебе където и да идеш.Исус му каза: Лисиците си имат леговища, и небесните птици гнезда; а Човешкият Син няма где глава да подслони.А друг от учениците Му рече: Господи, позволи ми първо да отида и погреба баща си.Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци."

І.преди изборът на човека
1.знамението преди изборът на човека
ст.18" И като видя Исус около Себе Си много народ, заповяда да минат отвъд езерото.
Лука.8:22-25"А в един от тия дни Той влезе в ладия с учениците Си, и рече им: Да минем на отвъдната страна на езерото. И отплуваха.А като плуваха, Той заспа; и ветрена буря се устреми върху езерото, и вълните ги заплашваха така щото бяха в опасност.И дойдоха, разбудиха Го и казаха: Наставниче! Наставниче! загиваме! А той се събуди и смъмра вятъра и развълнуваната вода; и успокоиха се, и настана тишина.И рече им: Где е вярата ви? А те уплашени се чудеха, и казваха си един на друг: Кой ли ще е Тоя, Който заповядва и на ветровете, и те Му се покоряват?
ІІ.личноста която прави своя избор
- един еврейски свещеник
1.изборът на еврейския свещеник
- дойде един свещеник и Му каза...
а.дойде сам никой не го принуди
б.никой не го насили - той направи сам своя избор
2.облъщението при избора на свещеника
- учителю
3.желанието при избора на свещеника
- ще те следвам където и да идеш
а.изразява готовност - исус не го бе призвал за ученик той сам реши да следва Господа
б.показва решителност - не казва имам предвид да те следвам,а решен съм да те следвам не само тук във вътрешноста на страната но до всяка точка на света
ще те следвам в затвора,болницата,махалата,ще те следвам навсякъде
4.отговорът до човекът направил своя избор
а.лисиците си имат леговища
б.небесните птици си имат гнезда
в.а човешкият син няма къде глава да подслони
- готов ли си да се отречеш от всичко дом,семейство,богатство
- защо исус му каза тези думи ? за да го изпита
пример:Господи какво не ми достига
Марка.10:17-22" И когато излизаше на път, някой се затече и коленичи пред Него и Го попита: Учителю благи, какво да сторя за да наследя вечен живот?
А Исус му рече: Защо Ме наричаш благ? Никой не е благ освен един Бог.Знаеш заповедите: "Не убивай; Не прелюбодействувай; Не кради; лъжесвидетелствувай; Не увреждай; Почитай баща си и майка си".А той Му рече: Учителю, всичко това съм опазил от младостта си.А Исус, като го погледна, възлюби го, и му рече: Едно ти не достига; иди продай все що имаш и дай на сиромасите, и ще имаш съкровище на небето; и дойди и Ме следвай.Но лицето му посърна от тая дума и той си отиде наскърбен, защото беше човек с много имот. "
г.готов ли за това Аз няма къде да подслоня главата си защото
2.Кор.8:9"Защото знаете благодатта на нашия Господ Исус Христос, че, богат като бе, за вас стана сиромах, за да се обогатите вие чрез Неговата сиромашия.
Фил.2:6-8"Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците;и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст."

какъв е днес нашият избор?решили ли сме да следваме Господа защото мнозина идваха за да бъдат до Исус но не и да Го следват единият от тях беше богатият младеж,той желаеше да бъде с Исус но не и да Го следва.Ти готов ли си да следваш Господа?
Матей.4:19"И казва им: Дойдете след Мене и Аз ще ви направя ловци на човеци.
ІІІ.наградата на човекът решил да следва исус
Матей.19:27-29"Тогава Петър в отговор Му рече: Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме; ние, прочее, какво ще имаме?А Исус им рече: Истина ви казвам, че във време на обновлението на всичко, когато Човешкият Син ще седне на славния Си престол, вие, които Ме последвахте, тоже ще седнете на дванадесет престола да съдите дванадесетте Израилеви племена.И всеки, който е оставил къщи, или братя, или сестри, или баща, или майка, [или жена], или чада, или ниви, заради Моето име, ще получи стократно и ще наследи вечен живот."

готов ли си да наследиш вечния живот?ако си готов това зависи само от едно а то е твоят избор

 
подготвил.Али Исмаилов Ахмедов 14-15.06.2006

 


Тагове:   човек,   избор,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 412086
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930