Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2012 09:57 - Отче наш Мт.6:9
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 944 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 29.09.2012 07:39


Отче наш

Мт.6:9"А вие(християните,вярващите) се молете така: Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име!

- увод:Молитвата Отче наш е единствената молитва която е дадена на църквата с която тя трябва да се моли,четири неща са дадени на църквата от Господ Исус Христос.Първата е молитвата Отче наш и втората е Господната вечеря третата е Завръщането на Исус за църквата(пришествието)бдете и молете се защото не знаете в кой ден в кой час ще дойде Човешкият син четвъртата е идете по целия свят и проповядвяйте благовестието освен тези две неща Исус не е заповядал да правим друго.Пример:Исус не е заповядал да празнуваме Рождество Христово,Петдесятница.Възкръсение, а е казал а вие се молете така:Отче наш,това правете всеки път(възпоменанието при участие в Господната вечеря)и бодростта,бдението да очакваме Исус да се завърне за църквата

- главна мисъл:Христос като наш Спасител и Господ чрез Господната молитва ни отделя от светската молитвна която е била практикувата,използвана тогава,нека погледнем на светската молитва и кои са я използвали

* светската молитва е молитвата на лицемерите
Мт.6:5"И когато се молите, не бивайте като лицемерите; защото те обичат да се молят стоящи по синагогите и по ъглите на улиците, за да ги виждат човеците; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда."
*светската молитва е молитвата на езичниците
Мт.6:7" А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене."
пример:молитвата на Вааломовите пророци
3.царе.18:21-40"21 Тогава Илия дойде при всичките люде та рече: До кога ще се колебаете между две мнения? Иеова, ако е Бог, следвайте Го; но ако е Ваал, следвайте него. А людете не му отговориха ни дума.Тогава Илия рече на людете: Само аз останах Господен пророк; а Вааловите пророци са четиристотин и петдесет мъже.Те, прочее, нека ни дадат два юнеца; и нека изберат единия юнец за себе си, нека го разсекат и го турят на дървата, но огън да не турят отдолу; и аз ще приготвя другия юнец и ще го туря на дървата, но огън няма да туря отдолу.
Тогава вие призовете името на вашия бог, и аз ще призова името на Господа; и оня бог, който отговори с огън, той нека е Бог. И всичките люде в отговор казаха: Добро е каквото си казал. И тъй, Илия каза на Вааловите пророци: Изберете си единия юнец та го пригответе вие първо, защото сте мнозина; и призовете името на бога си, огън обаче не туряйте отдолу.И те взеха юнеца, който им се даде, та го приготвиха, и призоваха името на Ваала от сутринта дори до пладне, като викаха: Послушай ни, Ваале! Но нямаше глас, нито кой да отговори; и те скачаха около жертвеника, който бяха издигнали.А около пладне Илия им се присмиваше като казваше: Викайте със силен глас, защото е бог! той или размишлява, или има някаква работа, или е на път, или - може би - спи и трябва да се събуди.И те викаха със силен глас и режеха се според обичая си с мечове и с ножове, догде бликна кръв от тях.И като мина пладне, те пророкуваха до часа на вечерния принос; но нямаше глас нито кой да отговори, нито кой да внимава.Тогава Илия каза на всичките люде: Приближете се при мене. И всичките люде се приближиха при него. И той поправи Господния олтар, който беше съборен;защото Илия взе дванадесет камъни, според числото на племената на синовете на Якова, към когото дойде Господното слово и рече: Израил ще бъде името ти.И с камъните издигна олтар в Господното име; и около олтара направи окоп, доволно голям да побира две сати семе.И като нареди дървета, насече юнеца на късове та го положи на дървата, и каза: Напълнете четири бъчви с вода, та излейте на всеизгарянето и на дървата. И рече: Повторете. И повториха. Рече още: Потретете. И потретиха.И водата обикаляше около олтара, още и окопът се напълни с вода.А в часа на вечерния принос, пророк Илия се приближи и каза: Господи, Боже Авраамов, Исаков и Израилев, нека стане известно днес, че Ти си Бог в Израиля, и аз Твой слуга, и че според Твоето слово аз сторих всички тия неща.Послушай ме, Господи, послушай ме, за да познаят тия люде, че Ти, Господи, си Бог, и че Ти си възвърнал сърцата им надире.Тогава огън от Господа падна та изгори всеизгарянето, дървата, камъните и пръстта, и облиза водата, която бе в окопа.И всичките люде, когато видяха това, паднаха на лицата си и рекоха: Иеова, Той е Бог; Иеова, Той е Бог. И Илия им каза: Хванете Вааловите пророци; ни един от тях да не избяга. И хванаха ги; и Илия ги заведе при потока Кисон и там ги изкла."

- точно заради този вид молитва Исус предупреждава църквата не бъдете като тях,не бъдете като лицемерите да се молите по синагогите и улиците,не бъдете и като езичниците да гвоврите излишни думи,а се молете така:Отче наш защото молитвата Отче наш съдържа всичко от което се нужаем  

І.личноста която наричаме Отче наш
1.Отче наш е Бог Създателят на небето и земята
Бит.1:1"В начало Бог създаде небето и земята.
2.Отче наш е Бог Създателят на природата и животните
Бит.1:11-12"И Бог каза: Да произрасти земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така.Земята произрасти крехка трева, трева която да дава семе, според вида си, и дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе е в него; и Бог видя, че беше добро."
Бит.1:20-21" И Бог каза: Да произведе водата изобилно множества одушевени влечуги, и птици да хвърчат над земята по небесния простор.И Бог създаде големите морски чудовища и всяко одушевено същество, което се движи, които водата произведе изобилно, според видовете им, и всяка крилата птица според вида й; и Бог видя, че беше добро."
Бит.1:24-25"И Бог каза: Да произведе земята одушевени животни, според видовете им: добитък, влечуги и земни зверове, според видовете им; и стана така.Бог създаде земните зверове според видовете им, добитъка - според видовете му, и всичко което пълзи по земята, според видовете му; и Бог видя, че беше добро."
3.Отче наш е Бог Създателят на човека
Бит.1:26-27"И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде."
ІІ.причината поради която наричаме Бога - Отче наш
1.любовта на Бог Отец
Йн.3:16"щото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:
2.милоста на Бог Отец
1.Лет.17:13"Аз ще му бъда отец, и той ще Ми бъде син; и няма да отнема милостта Си от него, както я отнех от оногова, който бе преди тебе;
ІІІ.Бог - Отец ли е на всички хора
1.Бог е Създател на всички хора но не и техен Отец - Защо?
а.Бог не е Отец на лицемерите
б.Бог не е Отец на езичниците
в.Бог не е Отец на лъжците
Мт.9:7-9"Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: -"Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".
2.Бог е Отец на тези които го приемат и вярват в Него
Йн.1:12-13" А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога."
Ис.63:16" Защото Ти си наш Отец, Ако и да не ни знае Авраам И да не ни признае Израил; Ти, Господи, си наш Отец; Твоето име е наш вечен Изкупител."
Ис.64:8"Но сега Господи, Ти си наш Отец; Ние сме глината, а Ти грънчарят ни; И всички сме дело на Твоята ръка.
3.Бог е Отец на сирачето
Пс.68:5"Отец на сирачетата и съдия на вдовиците Е Бог в Своето обиталище."
4.Бог е Отец на тези които го търсят
Ер.31:9"С плач ще дойдат, И като се молят ще ги доведа; Ще ги доведа до водни реки през прав път, В който няма да се спънат; Защото съм Отец на Израиля, И Ефрем е първородният Мой."
Лк.12:29-31" И тъй, не търсете какво да ядете и какво да пиете, и не се съмнявайте;защото всичко това търсят народите на света; а Отец ви знае, че се нуждаете от това.
Но търсете [Божието] царство и [всичко] това ще ви се прибави."

заключение
Днес каква е нашата молитва?къде,как и защо се молим?Исус казва
Мт.6:7-8" А когато се молите, не говорете излишни думи, както езичниците; защото те мислят че ще бъдат послушани заради многото си говорене.И тъй, не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате."
Защо?защото Отец знае от какво се нуждаем,и накрая нека запомним ако искаме Бог да е наш отец ние трябва да излезем от светският начин на служение и молитва и да служем на Бог Отец с дух и истина,и да се молим според Неговата воля
2.Кор.6:17-18" Затова - "Излезте изсред тях и отделете се", казва Господ, "И не се допирайте до нечисто"; и "Аз ще ви приема,И ще ви бъда Отец, И вие ще Ми бъдете синове и дъщери", казва всемогъщият Господ."

подготвил.Али Исмаилов Ахмедов 25.09.2012


Тагове:   наш,   Отче,


Гласувай:
1



1. liliyanaandreeva - МОЛИТВА ЗА ЩАСТИЕ МОЛИТВА = ...
01.10.2012 18:53
МОЛИТВА ЗА ЩАСТИЕ


МОЛИТВА = Мо . ЛИ . Т в А = 42 кв.км . 31 квадрата . 4 региона + 8 кв.км = 5216 кв.км – това е архитектурен план на екологичен град с календарен кадастър за 190 080 жители и с жилищна зона от три календарни години – виж чертежа.

Мо = 42 = Молибден – хим.ел. №42
Л = 3 = Литий – хим.ел. №3
И = 1 = Идрогено – хим.ел. №1
Т = 4 = Твир – на старо български език
в = + = плюс ( връз,отгоре,добавяне,събиране)
А = 8 = Ахт – на немски език

ЩАСТИЕ = ФЕЛИСИДАД (на испански език)

ФЕЛИСИЯ = ФЕ . ЛИ . С и Я = 42 кв.км . 31 квадрата . 4 региона + 8 кв.км = 5216 кв.км – календарен град

Ф = 4 = Берил – хим.ел. №4
Е = 2 = Хелий – хим.ел. №2
Л = 3 = Литий – хим.ел. №3
И = 1 = Идрогено – хим.ел. №1
С = 4 = Куатро – на испански език
И = + = плюс
Я = А = 8 = Ахт – на немски език

Инж. Лиляна Благоева Андреева


МИЛИ БОЖЕ !

Ти,който се смили над мен
в момент решителен и съкровен;
ти,който направляваш ми душата
и ми диктуваш плана на свободата…
Дай ми сили,опора и кураж
да направя моя воаяж…
По твойта воля веч живея
и искам много да успея -
да съградя битието наше на Земята,
тъй,както е твоето – там в небесата!
Пред волята ти аз се преклонявам
и да ти служа вярно не преставам…
До край ще следвам стъпките ти смело,
а ти благослови свещеното ми дело!...
АМИН !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 406656
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930