Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2013 07:50 - ДВАМА ЗАЕДНО Мт.18:18-20
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 561 Коментари: 0 Гласове:
0



ДВАМА ЗАЕДНО

Мт.18:18-20"Истина ви казвам: Каквото вържете на земята, ще бъде вързано на небесата; и каквото развържете на земята, ще бъде развързано на небесата.Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде| дадено| от Отца Ми, Който е на небесата.Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях."

І.ПРЕЧИНАТА ЗА ДА БЪДАТ ДВАМА ЗАЕДНО
1.Самотата причина за да бъдем заедно
Бит.2:18" И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник.
Бит.2:20-22"Така човекът даде имена на всеки |вид| добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери.Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън, и той заспа; и взе едно от ребрата му, и изпълни мястото му с плът.И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека и я приведе при човека."
2.Сам човек е половин човек
Мк.10:8"и двамата ще бъдат, една плът; така че не са вече двама, а една плът."
3.сам човек не може да вземе правилното решение
ІІ.НУЖНО ЛИ Е ДА СМЕ ДВАМА
1.да нужно е - Защо ?
а. За да си помагат
Екл.4:9-12"По-добре са двама, отколкото един,Понеже те имат добра награда за труда си;Защото, ако паднат, единият ще дигне другаря си;Но горко на оня, който е сам, когато падне,И няма друг да го дигне. И ако легнат двама заедно ще се стоплят;А един как ще се стопли |сам|? И ако някой надвие на един, който е сам,Двама ще му се опрат;И тройното въже не се къса скоро."
1.Кор.12:21" И окото не може да рече на ръката: Не ми трябваш; или пък главата на нозете: Не сте ми потребни.
- Защо не може да каже това ?
1.Кор.12:14" Защото тялото не се състои от една част, а от много.
2.Защото имат нужда един от друг
1.Кор.12:15-17"Ако речеше ногата: Понеже не съм ръка, не съм от тялото, това не я прави да не е от тялото.И ако рече ухото: Понеже не съм око, не съм от тялото, това не го прави да не е от тялото.Ако цялото тяло беше око, где щеше да е слухът? Ако цялото беше слух, где щеше да е обонянието?
- В стих 7 до 11 се  казва че частете са много но тялото е едно
1.Кор.7-11" А на всеки се дава проявяването на Духа за |обща| полза.Защото на един се дава чрез Духа да говори с мъдрост, а на друг да говори със знание, чрез същия Дух; на друг вяра чрез същия Дух, а пък на друг изцелителни дарби чрез единия дух;на друг да върши велики дела, а на друг да пророкува; на друг да разпознава духовете; на друг |да говори| разни езици; а пък на друг да тълкува езици.А всичко това се върши от един и същи Дух, който разделя на всеки по особено, както му е угодно."
а. Дух на мъдрост
б. Дух на знание
в. Изцелителни дарби
г. Велики дела
д. Пророчество
е. Разпознаване на духове
ж.Говорене на разни езици
з. тълкуване на езици
- ето поради тази причина ние имаме нужда един от друг
1.Кор.12:25"за да няма раздор в тялото, но частите му да се грижат еднакво една за друга.
- А в 1.Кор.12:29-30"Всички апостоли ли са? всички пророци ли са? всички учители ли са? всички |вършат| ли велики дела?Всички имат ли изцелителни дарби? всички говорят ли езици? всички тълкуват ли?
- отговорът е не и затова имаме нужда един от друг
3. Христовото присъствие е там където са събпани заедно двама или трима
Мт.18:19-20"Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде| дадено| от Отца Ми, Който е на небесата.
Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях."
- когато започнем да се събираме заедно и да се съгласяваме нама да има болест,страх и бедност а ще има здраве,мир и благословение
Дея.Ап.3:6-8"Но Петър рече: Сребро и злато аз нямам; но каквото имам, това ти давам; в името на Исуса Христа Назарянина, [стани и] ходи.И като го хвана за дясната ръка, дигна го; и на часа нозете и глезените му добиха сила.И той като скочи, изправи се и проходи; и влезе с тях в храма та ходеше и скачаше и славеше Бога. Амин
ІІІ.САМИ ЛИ СМЕ
- Не ние не сме сами,понякога изглежда че сме сами,но Исус казва че не сме
Йн.14:16-18" И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде.Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас."
Мт.28:20б"...  Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин].
4.царе.6:16-17"А той отговори: Не бой се, защото ония, които са с нас, важат повече от ония, които са с тях.И помоли се Елисей, казвайки: Моля Ти се, Господи, отвори му очите за да види. И Господ отвори очите на слугата та видя, и, ето, хълмът бе пълен с огнени коне и колесници около Елисея."
Заключение
искаш ли да бъдеш здрав,да имаш мир и благословение ? Условието е само едно да бъдем съгласни един с друг и да изпълняваме волята на Отца
Вт.28:1-13"Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне над всичките народи на света.И всички тия благословения ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе, ако слушаш гласа на Господа твоя Бог.Благословен ще бъдеш в града, и благословен ще бъдеш на полето.Благословен ще бъде плодът на утробата ти, плодът на земята ти и плодът от добитъка ти, рожбите от говедата ти и малките от овците ти;благословен кошът ти и нощвата ти.Благословен ще бъдеш при влизането си и благословен ще бъдеш при излизането си.Господ ще направи да бъдат поразявани пред тебе неприятелите, които се повдигат против тебе; през един път те ще излизат против тебе, а през седем пътища ще бягат от пред тебе.Господ ще заповяда |да дойде| благословение на тебе в житниците ти и във всичките ти предприятия, и ще те благославя в земята, която Господ твоят Бог ти дава.Господ ще те утвърди като свет народ за Себе Си, според както ти се е клел, ако пазиш заповедите на Господа твоя Бог и ходиш в Неговите пътища;И всичките племена на света ще видят, че ти се наричаш с Господното Име, и ще се боят от тебе.Господ ще те направи да изобилваш с блага, в плода на утробата ти, в плода на добитъка ти и в плода на земята ти, върху земята, за която Господ се е клел на бащите ти да ти я даде.Господ ще ти отвори доброто Си съкровище, небето, за да дава дъжд на земята ти на времето му, и да благославя всичките дела на ръцете ти; и ти ще заемаш на много народи, а няма да вземаш на заем.Господ ще те постави глава, а не опашка, та ще бъдеш само отгоре и няма да бъдеш отдолу, ако слушаш заповедите на Господа твоя Бог, които днес ти заповядвам, да ги пазиш и вършиш."

Али  Исмаилов Ахмедов 06.11.2010



Тагове:   заедно,   двама,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 404717
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031