Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2013 08:44 - ИЗКУШЕНИЕТО НА ХРИСТИЯНИНА МТ.6:13
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 677 Коментари: 0 Гласове:
0



ИЗКУШЕНИЕТО НА ХРИСТИЯНИНА

Мт.6:13" вие се молете така: Отче наш....и не ни въвеждай визкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].

І.ПРИЧИНАТА ПОРАДИ КОЯТО СЕ МОЛИМ И НЕ НИ ВЪВЕЖДАЙ В ИЗКУШЕНИЕ
1. Пожеланието на плъта
- човек бива изкушаван чрез плъта,защото плъта иска да яде,да пи да се весели.И за да си позволи всичко това изкушава човека
пример: Ева се изкушаваше да яде от плода на забраненото дърво,а
изкушението я доведе до престъпване на Божия`та заповед.
Не дявола изкуши Ева,тя сама се изкуши и съгреши пред Бога
Як.1:13:15"Никой, който се изкушава, да не казва: Бог ме изкушава, защото Бог се не изкушава от зло, и Той никого не изкушава.А който се изкушава, се завлича и подлъгва от собствената си страст;и тогава страстта зачева и ражда грях, а грехът, като се развие напълно ражда смърт. "
пример: Исав от изкушението на плъта за да утоли  глада си,продаде първородството си
- Днес много хора се изкушават чрез плъта си и вършат грях като крадат,убиват,лъжат,обвиняват.Но словото казва ние да се молим да не паднем под изкушение
2. Изкушението от дявола
- дявола изкушава човека чрез гордостта - гордост за власт
Мк.10:35-37" Тогава се приближават при него Яков и Иоан, Заведеевите синове, и Му казват: Учителю желаем да ни сториш каквото и да поискаме от Тебе.А Той им казва: Какво желаете да ви сторя?Те Му рекоха: Дай ни да седнем, един отдясно Ти, а един отляво |Ти| в Твоята слава. "
- Ева също се изкуши от гордоста Бит.3:4-5"А змията рече на жената: Никак няма да умрете;но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. "
- Днес мнозина попадат в това изкушение коси си мислят че са най-добрите
- Днес мнозина попадат в това изкушение коси си мислят че са най-духовните
- Днес мнозина попадат в това изкушение коси си мислят че са най-способните
Но словото Божие козва точно обратното че такът човек не знае какво иска,и че не е воден от Светия Дух а от чувствата си
Мк.10:38а"А Исус им рече: Не знаете какво искате.....
Як.4:7" И тъй, покорявайте се на Бога, но противете се на дявола, и той ще бяга от вас.
3.Изкушението от Бога
1. Изкушението което идва от Бога идва за да изпита нашата вяра
пример:Авраам - принасянето на Исаак в жертва
Бит.22:1-2"След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме.И рече |Бог:| Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа. "
2. Изкушението което идва от Бога идва за да изпита нашето знание
Бит.3:1-6"А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.А змията рече на жената: Никак няма да умрете;но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си |да яде| с нея, та и той яде.
3. Изкушението което идва от Бога идва за да изпита нашето служение
Дея.ап.5:27-29"И като ги доведоха, поставиха ги пред синедриона; и първосвещеникът ги попита, казвайки:Строго ви запретихме да не поучавате в това име; но ето напълнили сте Ерусалим с учението си, и възнамерявате да докарате върху нас кръвта на тоя човек.А Петър и апостолите в отговор рекоха: Подобава да се покоряваме на Бога, а не на човеците.  "
ІІ. МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ИЗКУШЕНИЯТА ИЛИ КАК ДА ПОБЕДИМ ИЗКУШЕНИЕТО КОИТО ИДВАТ ОТ ПЛЪТА И ДЯВОЛА
1. Като не любим света
1.Йн.2:15-17" е любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца.Защото всичко що е в света, - похотта на плътта,пожеланието на очите, и тщеславието на живота, - не е от Отца, но е от света; и светът преминава, и неговите похоти; а който върши Божията воля, пребъдва до века. "
2. Като се молим
Мк.14:38" Бдете и молете се, за да не паднете в изкушение; духът е бодър, а тялото немощно. "
3. Чрез Словото Божие
Еф.6:17"вземете тоже за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;
пример: Изкушението на Исус - Писано Е -
4. Чрез Поста
Мк.9:29"И каза им: Тоя род с нищо не може да излезе,освен с молитва [и пост].
5.Чрез Вяра в Исус Христос
Гал.2:20"Съразпнах се с Христа, и |сега| вече, не аз живея, но Христос живее в мене; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия син
6. Чрез Кръвта на Исус Христос Отк.12:11"А те го победиха чрез кръвта на Агнето и чрез словото на своето свидетелствуване; защото не обичаха живота си до |толкоз, щото да бягат от| смърт.  
П- р Али Исмаилов Ахмедов  Църква " Нов живот " Ямбол   25.11.2012   





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 406686
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930