Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2013 13:57 - СОБСТВЕНОСТ НА БОГА МТ.6:13
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 585 Коментари: 0 Гласове:
1



СОБСТВЕНОСТ НА БОГА

Мт.6:13"Отче наш.....и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].

І. НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО - СОБСТВЕНОСТ НА БОГА

1. Всяко царство е собственост на Бога,независимо дали го управлява човек или дявол
Лк4:5-7"Тогава като Го възведе [на една планина] на високо и Му показа всичките царства на вселената, в един миг време, дяволът Му рече:На Тебе ще дам всичката власт и слава на тия |царства|, (защото на мене е предадена, и аз я давам комуто ща), -и тъй, ако ми се поклониш, всичко ще бъде Твое. "
2. Всяко царства е на Бога защото единствено Той е владетелят и на небесата и на земята
Пс.22:28" Защото царството е на Господа,И Той владее над народите.
Ис.37:16" Господи на Силите, Боже Израилев, Който седиш между херувимите, Ти и само Ти си Бог на всичките земни царства; Ти си направил небето и земята.
3. Характера на Божието царство
а. Божието царство не се състои в думи ( обещания ) а в Сила
1.Кор.4:20" Защото Божието царство не се състои в думи, а в сила. "
б. Божието царство не се състои в ядене и пиене
Рим.14:17" Защото Божието царство не е ядене и пиене, но правда, мир и радост в Светия Дух. "

ІІ.СИЛАТА - СОБСТВЕНОСТ НА БОГА

- Бог не е ограничен по сила,Бог е силата която дава живот на всичко,не само на земята но и на небесата.Бог е наречен с името Ел-шадай - Всемогъщият Бог
Лк.1:37" Защото за Бога няма невъзможно нещо. "
Йов.9:4" Мъдро сърце и мощна сила има Бог;Кой, като е упорствувал против Него, е благоденствувал? ( спечелил,победил )
пример: Гонителят Савел
Дея.ап.26:14:15" И като паднахме всички на земята, чух глас, който ми казваше на еврейски: Савле, Савле, защо Ме гониш? Мъчно ти е да риташ срещу остен.
И аз рекох: Кой си Ти, Господи? А Господ рече: Аз съм Исус, Когото ти гониш. "
1. Бог чрез мощтата Си сила изведе Израел от Египетско робство
Вт.4:37" И понеже Той обичаше бащите ти, за това избра тяхното потомство след тях, и с присъствието Си чрез голямата Си сила те изведе из Египет,
2. Бог чрез мощтата Си сила Избавя човека
а. избавя от огъня
Дан.3:23-26" А тия трима мъже, Седрах, Мисах и Авденаго, паднаха вързани всред пламенната огнена пещ.Тогава цар Навуходоносор ужасен, стана бърже, и като продума рече на съветниците си: Не хвърлихме ли всред огъня трима мъже вързани? Те отговаряйки рекоха на царя: Вярно е, царю.В отговор той рече: Ето, виждам четирима мъже развързани, които ходят всред огъня, без да имат някаква повреда; и по изгледа си четвъртият прилича на син на боговете.Тогава Навуходоносор се приближи до вратата на пламенната огнена пещ, и проговаряйки рече: Седрахе, Мисахе и Авденаго, слуги на всевишния Бог, излезте и дойдете тук. Тогава Седрах, Мисах и Авденаго излязоха изсред огъня.
б. избавя от рова на лъвовете
Дан.6:16-23" Тогава царят заповяда, та докараха Даниила и го хвърлиха в рова на лъвовете. А царят проговаряйки рече на Даниила: Твоят Бог, Комуто ти служиш непрестанно, Той ще те отърве.После, като донесоха камък и го поставиха на устието на рова, царят го запечати със своя си печат и с печата на големците си, за да се не измени никакво намерение относно Даниила.Тогава царят отиде в палата си и пренощува гладен, нито |остави да| донесат пред него музикални инструменти; и сънят побягна от него.И на утринта царят стана много рано и побърза да отиде при рова на лъвовете.И като се приближи при рова, извика с плачевен глас към Даниила. Царят проговаряйки рече на Даниила: Данииле, служителю на живия Бог, твоят Бог, Комуто ти служиш непрестанно, можа ли да те отърве от лъвовете?Тогава Даниил рече на царя: Царю, да си жив до века!Моят Бог прати ангела Си да затули устата на лъвовете, та не ме повредиха, защото се намерих невинен пред Него; още и пред тебе, царю, не съм сторил никакво прегрешение.Тогава царят се зарадва много и заповяда да извадят Даниила из рова. И когато Даниил бе изваден из рова, никаква повреда не се намери на него, защото бе уповал на своя Бог. "
3.  Бог чрез мощтата Си сила изцелява човека
Лк.4:40"И когато залязваше слънцето, всички, които имаха болни от разни болести,доведоха ги при Него;а Той, като положи ръце на всеки от тях, изцели ги.
- Бог изцелява неизцелимото
Мт.9:20-22"И, ето, една жена, която имаше кръвотечение дванадесет години, приближи се изотзад и се допря до полата на дрехата Му;защото си думаше: Ако се допра до дрехата Му, ще оздравея. А Исус като се обърна и я видя, рече: Дерзай, дъщерьо; твоята вяра те изцели. И от същия час жената оздравя.
- човекът със изсъхналата ръка
Мт.12:10-13"И ето човек с изсъхнала ръка; и, за да обвинят |Исуса|, попитаха Го казвайки: Позволено ли е човек да изцелява в събота?Той им каза: Кой човек от вас, ако има една овца, и тя в съботен ден падне в яма, не ще я улови и извади?А колко е по-скъп човек от овца! Затова позволено е да се прави добро в съботен ден.Тогава казва на човека: Простри ръката си. И той я простря; и тя стана здрава като другата. "
4. Бог чрез мощтата Си сила пази човека
1.Пет.1:5" които с Божията сила сте вардени чрез вяра за спасение, готово да се открие в последно време. "
5. Бог чрез мощтата Си сила ни дава живот
2.Кор.13:4" защото, |при все че| Той( Исус ) биде разпнат в немощ, но пак живее чрез Божията сила. И ние също сме немощни в Него, но ще сме живи (живеем )
с Него чрез Божията сила спрямо вас. "

ІІІ. СЛАВАТА - СОБСТВЕНОСТ НА БОГА
- Слава,благодалност,поклонение
Пс.19:1" Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му. "
Пс.113:4" Господ е високо над всичките народи; Неговата слава е над небесата. "
1. Небесното хваление за славата на Бога
Пс.147:1-6"Алилуя! Хвалете Господа от небесата;Хвалете Го във височините. "
а. Хвалете Го, всички ангели Негови;
б. Хвалете Го, всички войнства Негови.
в. Хвалете Го, слънце и луно; Хвалете Го, всички светли звезди.
г. Хвалете Го, вие висши небеса И води, които сте над небесата.
ст.5-6 " Нека хвалят името на Господа;Защото Той заповяда, и те се създадоха;И утвърди ги от века и до века,Като издаде постановление, което няма да премине. "
Отк.4:8-11" И четирите живи същества, имащи по шест крила, бяха пълни с очи изоколо и извътре; и те не престават денем и нощем да казват: Свет, свет, свет е Господ Бог Всемогъщий, Който бе и Който е, и Който ще бъде.И когато живите същества принасят слава, почит и благодарение на Този, Който седи на престола и живее до вечни векове,двадесетте и четири старци падат пред седящия на престола, и се кланят на Онзи, Който живее до вечни векове, и полагат короните си пред престола, казвайки:Достоен си, Господи наш и Боже наш, да приемеш, слава, почит и сила; защото Ти си създал всичко, и поради Твоята воля |всичко| е съществувало и е било създадено.
2. Земното хваление за славата на Бога
Пс.148:7-12
а. Хвалете Господа от земята, Вие морски чудовища и всички бездни,
б. Огън и град, сняг и пара, Бурен вятър, който изпълнява словото Му,
в. Планини и всички хълмове, Плодовити дървета и всички кедри,
г. Зверове и всички животни, Животни и крилати птици,
д. Земни царе и всички племена, Князе и всички земни съдии,
е. Юноши и девици, Старци и младежи, -  
ст.13-14" Нека хвалят името на Господа;Защото само Неговото име е превъзнесено,Славата Му е над земята и небето.И Той е възвисил рога на людете Си,
Славата на всичките Си светии На израилтяните, люде, които са близки Нему. Алилуя!
Пс.103:1" Благославяй, душе моя, Господа, И всичко що е вътре в мене |нека хвали| светото Му име. "
Заключение
1.Лет.29:11-13" Твое, Господи, е величието, и силата, и великолепието, и сиянието, и славата; защото сичко |е Твое| що е на небето и на земята; Твое е царството, Господи, и Ти си на високо, като глава над всичко.Богатствата и славата са от Тебе, и Ти владееш над всичко; в Твоята ръка е могъществото и силата, и в Твоята ръка е да възвеличаваш и да укрепяваш всички.Сега, прочее, Боже наш, ние Ти благодарим, и хвалим Твоето славно име. "

П-р Али Исмаилов Ахмедов 03.12.2012  Църква " Нов Живот " Ямбол



Тагове:   собственост,   Бога,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 404875
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031