Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2013 11:44 - ПОЧИСТВАНЕТО НА ХРАМА МТ.21:12-17
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
0



ПОЧИСТВАНЕТО НА ХРАМА

Мт.21:12-17" И Исус влезе в Божия храм, и изпъди всички,(продаваха и купуваха в храма, и прекатури масите на среброменителите, и столовете на ония, които продаваха гълъбите, и каза им:Писано е: "Домът ми ще се нарече молитвен дом" а вие го правите разбойнически вертеп.И |някои| слепи и куци дойдоха при Него в храма; и Той ги изцели.А главните свещеници и книжници, като видяха чудесните дела, които стори и децата, които викаха в храма, казвайки: Осана на Давидовия Син! възнегодуваха и рекоха Му:Чуваш ли какво казват тия? А Исус им каза: Чувам. Не сте ли никога чели |тая дума|: -"Из устата на младенците и сучещитеПриготвил си хвала?"И когато ги остави, излезе вън от града до Витания, гдето и пренощува. "

- почистването на нива преди сеитба

І. ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС ЛИЧНОСТТА КОЯТО ОЧИСТВА ХРАМА
Йн.2:13-17" И като наближаваше пасхата на юдеите, Исус възлезе в Ерусалим.И намери в храма продавачите на волове, овце и гълъби, и тия, които седяха и разменяха пари;и направи бич от върви и изпъди всички |тях| от храма, както и овцете и воловете; изсипа парите на среброменителите, и прекатури трапезите им;и на тия, които продаваха гълъбите, рече: Дигнете ги оттук; не правете Бащиния Ми дом, дом на търговия.Учениците Му си спомниха, че е писано: "Ревността за Твоя дом ще ме изяде".
1. Причината поради която Исус отиде в Храма
а. Исус отиде в Храма да се моли
б. Исус отиде в Храма да благодари
в. Исус отиде в Храма да поучава
2. Гледката преди почистването на Храма
- изпъди всички -
1. Изпъди продовачите на волове,овце и гълъби
2. Изпъди купувачите - купувачете са толкова виновни колкото и продавачите
3. Изпъди среброменителите
3.Какво трябваше да види Исус в Храма
а. Исус трябваше да види в Храма проповедници които поучават ден и нощ Божие`то Слово
Ис.Нав.1:8" Тая книга на закона да се не отдалечава от устата ти; но да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно, според всичко каквото е написано в нея, защото тогава ще напредваш в пътя си, и тогава ще имаш добър успех. "
б. Исус трябваше да види в Храма слушатели на Божие`то Слово
Як.1:22-23 " Бивайте и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.Защото, ако някой бъде слушател на словото, а не изпълнител, той прилича на човек, който гледа естественото си лице в огледалото;
Як.1:25"Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянствува, той, като не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител, ще бъде блажен в дейността си. "
Вт.28:1-2"Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне над всичките народи на света.И всички тия благословения ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе, ако слушаш гласа на Господа твоя Бог. "
в. Исус трябваше да види в Храма свидетели на Божии`те чудеса
2.Тим.2:2" И каквото си чул от мене при много свидетели, това предай на верни човеци, които да са способни и други да научат. "
Дея.2:32"Тогова Исуса Бог възкреси, на което ние всички сме свидетели. "
- Но Исус не видя това.той видя точно обратното,видя търговци,продавачи,купувачи и среброменители което Го накара да каже думите "
Писано е: "Домът ми ще се нарече молитвен дом" а вие го правите разбойнически вертеп. "
- Защо Молитвеният дом се е превърнал в разбойнически вертеп ? Защото от Молитвен дом се е превърнал в пазар на животни и е станала подвижна банка
- Днес Светият Дух желае да очисти нашето сърце и нашето тяло и да го направи храм на Бог Отец
а. Да го очисти от Неверието
б. Да го очисти от Омразата
в. Да го очисти от Измамата
Ер.7:8-11" Ето, вие уповавате на лъжливи думи,От които няма да се ползувате.Като крадете, убивате, прелюбодействувате,И се кълнете лъжливо и кадите на Ваала,И следвате други богове, които не сте познавали.Дохождате ли |после| да стоите пред Мене в тоя дом,Който се нарича с Моето име,И да казвате: Отървахме се, - за да вършите всички тия мерзости?Тоя дом, който се нарича с Моето име,Вертеп ли за разбойници стана във вашите очи?Ето, сам Аз видях това, казва Господ. "
- Защо Бог говори тези думи
Ис.56:6-7"Също и чужденците, които се прилепват към Господа,За да Му служат, да обичат името на Господа,И да бъдат Негови слуги, -Всеки |от тях|, който пази съботата да я не оскверни,И държи завета Ми, -И тях ще доведа в светия Си хълм,И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом;Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми,Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена. "
1. Продовачите мамеха чужденците и най-доброто място което използваха за измамата беше Молитвения дом
2. Продавачите казваха на купувачите че само това което се продава в двора на Молитвениа дом може да се принесе в жертва пред Бога,ако е купено някаде другаде или е
донесено от другаде тя няма да бъде приета
- Днес това правят свещениците които казват в Храма на вярващите че свещите които са купени на улицата а не в Храма няма да бъдат приети от Бога
ІІ. ИЗЦЕЛЕНИЯТА ПРИ ПОЧИСТВАНЕТО НА ХРАМА
стих.14"И |някои| слепи и куци дойдоха при Него в храма; и Той ги изцели. "
1. Изцелението на слепи
2. Изцелението на куци
ІІІ. ОБВИНЕНИЕТО СЛЕД ПОЧИСТВАНЕТО НА ХРАМА И ИЗЦЕЛЕНИЯТА В НЕГО
стих.15"А главните свещеници и книжници, като видяха чудесните дела, които стори и децата, които викаха в храма, казвайки: Осана на Давидовия Син! възнегодуваха и рекоха Му:
1. Обвинен не от продавачите,купувачите или среброменителите,а обвинен от свещениците и кнежниците
2. Причината за Христовото обвинение
а. Обвинен за изцеленията в Храма
б. Обвинен за хвалението на децата " Осанна на Давидовия Син "
ІV. ПОУЧЕНИЕТО СЛЕД ПОЧИСТВАНЕТО НА ХРАМА
стих.16"Чуваш ли какво казват тия? А Исус им каза: Чувам. Не сте ли никога чели |тая дума|: -"Из устата на младенците и сучещитеПриготвил си хвала?"
Пс.8:2" Из устата на младенците и сучещитеУкрепил Си сила поради противниците Си,За да накараш да млъкне врагът и отмъстителят. "
заключение
Днес пред нас е поставен въпроса идвайки в Христовата Църква какво намираме там
- Търговци по време на избори,продавачи които казват аз имам сто или повече човека
- обвинители ИЛИ
1. Проповедници на истинското Божие Слово
2. Слушатели които са се превърноли в изпълнители на Божие`то Слово
3. Свидетели на Христовото възкръсение и вечния живот в Небесното Царство
- Днес мнозина не проповядват Истинското Слово На Исус.Днес никой не иска да слуша Словото на Исус,Днес много малко са хората които свидетелстват за Исус
Но Словото в Лк.19:39-40" казва " А някои от фарисеите между народа Му рекоха: Учителю, смъмри учениците Си.И Той в отговор рече: Казвам ви, че ако тия млъкнат, то камъните ще извикат. "

ще оставим ли камъните да прославят Исус или ние ще го направим нека си отговорим сами

Али Исмаилов Ахмедов 04.12.2010


Тагове:   почистване,   храма,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 412126
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930