Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2014 12:04 - ТЪРСЕНИЯТ БОГ СЕГА И В ДРЕВНОСТТА ИС.55:6
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 679 Коментари: 0 Гласове:
0



ТЪРСЕНИЯ БОГ СЕГА И В ДРЕВНОСТТА

Исая.55:6 " Търсете Господа, докле може да се намери. Призовавайте Го докато е близо;

I. ТЪРСЕНИЯТ БОГ В ДРЕВНОСТТА
1. Търсеният Бог чрез Авел
Битие.4:4 " Тъй също и Авел принесе от първородните на стадото си и от тлъстината му. И Господ погледна благосклонно на Авела и на приноса му;
2. Търсеният Бог чрез Ной
Битие.6:8-9 " А Ной придоби Господното благоволение.Ето Ноевото потомство. Ной беше човек праведен, непорочен между съвременниците си; той ходеше по Бога. " Битие.8:20 " И Ной издигна олтар на Господа; и взе от всяко чисто животно и от всяка чиста птица, та ги принесе за всеизгаряния на олтара;
3. Търсеният Бог чрез Йов
Йов.1:1 " Имаше в земята Уз един човек на име Иов. Тоя човек бе непорочен и правдив, боеше се от Бога, и отдалечаваше се от злото. "
Йов.1:5 " И когато се изреждаха дните на угощаването, Иов пращаше за чадата си та ги освещаваше, като ставаше рано заранта и принасяше всеизгаряния според числото на всички тях; защото Иов си думаше: Да не би синовете ми да са съгрешили и да са похулили Бога в сърцата си. Така правеше Иов постоянно.
- До тук ние разгледахме три личности от Божието Слово които са търсили Бога и са призововоли Неговото Име,виждаме и начина по който те са търсили Бога
А. Виждаме че всички те са били непорочни
Б. Виждаме че всички те са търсили Бога
В. Виждаме че всички те са принасяли жертви на Бога
Г. Виждаме че всички те са били справедливи и са отбягвали от зло
4. Търсеният Бог чрез Авраам
 В Божието Слово четем за един човек който търсил Бога с вяра и упававал на Него със цялото си сърце. Тази негова вяра му се вменила за правда.Когато Бог казал на Авраам вземи едничкия си син и го принеси в жертва Авраам изпълнил Божието желание без да роптае защото вярвал че Бог награждава тези които Го търсят с тази вяра Авраам се обръща към своите слеги и им казва следните думи Битие.22:5 " Тогава рече Авраам на слугите си: Вие останете тук с осела; а аз и момчето ще отидем до там и, като се поклоним, ще се върнем при вас.
Бит.22:6-13 " И взе Авраам дървата за всеизгарянето и натовари ги на сина си Исаака, а той взе в ръката си огън и нож; и двамата отидоха заедно.Тогава Исаак продума на баща си Авраама, казвайки: Тате! А той рече: Ето ме, синко. И рече Исаак: Ето огъня и дървата, а где е агнето за всеизгарянето?И Авраам каза: Синко, Бог ще си промисли агнето за всеизгаряне. И двамата вървяха заедно.А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата.И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си.
Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме.И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син.Тогава Авраам, като подигна очи, видя, и ето зад него един овен вплетен с рогата си в един храст; и Авраам отиде, взе овена и го принесе всеизгаряне вместо сина си. "
II. ТЪРСЕНЕТО НА БОГА ДНЕС
1. Днес вместо да търсим Бога ние бягаме от Него
А. бягаме от Бога като не водим молитвен живот
молитвата е едно от най важните неща в християнския живот
Лука.11:1 " И когато Той се молеше на едно място, като престана, един от Неговите ученици Му рече: Господи, научи ни да се молим както и Иоан е научил своите ученици. "
- защо трябва да се молим ? защото чрез молитвата Бог чува молбите ни и ни дава отговор
Марка.11:24 " Затова ви казвам: Всичко каквото поискате в молитва вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне. "
Яков.5:15 " И молитвата, която е с вяра, ще избави страдалеца, Господ ще го привдигне, и, ако е извършил грехове, ще му се простят. "
Б. Днес ние не търсим Бога а бягаме от Него като не посещаваме Църквата
Деяния.Ап.2:46-47 " И всеки ден прекарваха единодушно в храма, и разчупваха хляб по къщите си, и приемаха храна с радост и простосърдечие,като хвалеха Бога, и печелеха благоволението на всичките люде. А Господ всеки ден прибавяше на църквата ония, които се спасяваха. "
Псалом.133:1 " Ето колко е добро и колко е угодно Да живеят братя в единодушие!
- Когато посещаваме Църквата Христова ние хвалим Бога,печелим благоволението на света и хората се спасяват,спасяват се защото виждат нашето единодушие,виждат нашата вяра,виждат нашата надежда,виждат нашето постоянство в Църквата и си казват наистина тези хора вярват в Бога идват и се спасяват. Амин
В. Днес ние не търсим Бога а бягаме от Него като не благоветствуваме за Исус и Неговото царство
Матей.28:19-20 "  Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух,като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин]. "
Марка.16:15-20 " И рече им: Идете по целия свят и проповядвайте благовестието на всяка твар.Който повярва и се кръсти ще бъде спасен; а който не повярва ще бъде осъден.И тия знамения ще придружават повярвалите: в Мое име бесове ще изгонват; нови езици ще говорят;змии ще хващат; а ако изпият нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват.И тъй, след като им говори, Господ Исус се възнесе на небето, и седна отдясно на Бога.А те излязоха и проповядваха на всякъде, като им съдействуваше Господ, и потвърждаваше словото със знаменията, които го придружаваха. Амин. "
2. Днес вместо да отблъскваме Бога ние трябва да го призовем
А. Да Го призовем когото сме в нужда
Псалом.50:15 " И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш. "
Б. Да Го призовем когото сме болни
Исая.53:5 " Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме. "
В. Да Го призовем когото сме наскърбени
Йоана.14:27 " Мир ви оставям; Моя мир ви давам; Аз не ви давам както светът дава. Да се не смущава сърцето ви, нито да се бои. "

Заключение
Ако днес искаш да намериш Бога ти трябва да направиш няколко неща
1. Бъди непороден   2. Отбягвай злото     3. Бъди справедлив
4. Води молитвен живот   5. Разпространявай благата вест   
6. Бъди постоянен в Дома Господен защото Божието Слово дава обещание на тия които търсат Бога те ще Го намерят и ще се нарекат Божии синове и дъщери
Йоана.1:12 " А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;

ти търсиш ли Бога

Али Исмаилов Ахмедов 15.06.2000


Тагове:   Бог,   древността,   търсениЯт,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 406695
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930