Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2014 14:28 - СЪБЛАЗНЕН ЧРЕЗ СОБСТВЕНОТО СИ НЕВЕРИЕ МК.6:1.6
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
0



СЪБЛАЗНЕНИ ЧРЕЗ СОБСТВЕНОТО СИ НЕВЕРИЕ

Марко 6:1-6 " И Той излезе оттам и дойде в Своята родина; и учениците Му вървяха подир Него.И когато настана събота, почна да поучава в синагогата; и мнозина, като Го слушаха, се чудеха и думаха: Откъде има Тоя всичко това? и: Каква е дадената на този мъдрост, и какви са тези велики дела извършени от ръцете Му?Тоя не е ли дърводелецът, син на Мария, и брат на Якова и Иосия, на Юда и Симона? и сестрите Му не са ли тука между нас? И те се съблазниха в Него.А Исус им каза: Никой пророк не е без почит, освен в своята родина, и между своите сродници, и в своя си дом.И не можеше да извърши там никакво велико дело, освен дето положи ръце на малцина болни и ги изцели.И чудеше се за тяхното неверие. И обикаляше околните села и поучаваше. "

I.КОЙ СЕ СЪБЛАЗНЯВА ЧРЕЗ СОБСТВЕНОТО СИ НЕВЕРИЕ
стих 1 "  И Той излезе оттам и дойде в Своята родина; и учениците Му вървяха подир Него. "
1.Народът или жителите на Назарет се съблазняват чрез собственото си неверие ( те имаха право понеже не вярваха в Исус )
2.Членовете на синагогата ( църквата ) се съблазняват чрез собственото си неверие ( те нямаха правo те трябваше да прославят Бога не да се съблазняват )
II.ПРИЧИНАТА ЗА СЪЛАЗНЕНИЕТО И НЕВЕРИЕТО НА НАРОДА И СИНАГОГАТА
стих 2 " И когато настана събота, почна да поучава в синагогата; и мнозина, като Го слушаха, се чудеха и думаха: Откъде има Тоя всичко това? и: Каква е дадената на този мъдрост, и какви са тези велики дела извършени от ръцете Му?
1.Съблазнението на народа и неверието им беше в служението на Исус
Лука 4:16-19 " И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.И подадоха Му книгата на пророк Исаия; и Той, като отвори книгата, намери мястото дето бе писано: -"Духът на Господа е на Мене, Защото Ме е помазал да благовестявам на сиромасите; Прати Ме да проглася освобождение на пленниците, И прогледване на слепите, Да пусна на свобода угнетените,Да проглася благоприятната Господна година".
2.Съблазнението на народа и неверието им беше в мъдростта на Исус
Лука 2:52 " А Исус напредваше в мъдрост, в ръст и в благоволение пред Бога и човеците. "
3.Съблазнението на народа и неверието им беше в делата които вършеше Исус
- изцеленията
4.Съблазнението на народа и неверието им беше в това че те познаваха Исус и знаеха кой е Той
А. не е ли тоя синът на дърводелеца
Б. не е ли тоя синът на Мария
В.братята Му не живеят ли посред нас
- не са ли те наши съседи
- не са ли те наши приятели
Г.сестрите Му не са ли сред нас
- не са ли наши снахи
народът на Назарет и членовете на синагогата се съблазниха и не повярваха на в Исус,поради това че Го познаваха,познаваха и семейството Му което се превърна в проблем  и им попречи да приемат Исус като Господ и Спасител с което се лишиха от спасението и вечния живот
Йоана 1:11-12 " У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха.А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;
III.ИСУС ИЗОБЛИЧАВА НЕВЕРИЕТО И СЪБЛАЗНЕНИЕТО НА СВОЯ НАРОД
стих 4 " А Исус им каза: Никой пророк не е без почит, освен в своята родина, и между своите сродници, и в своя си дом. "
1.Никой пророк ( Божий служител ) не е без почит освен в своята страна
2.Никой пророк ( Божий служител ) не е без почит освен в своето семейство и своите близки
- нито градът,нито семейството на Исус вярваше че Той е Спасителя
Матей 12:46-50 " Когато Той още говореше на народа, ето, майка Му и братята Му стояха вън и искаха да Му говорят.И някой си Му рече: Ето, майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Ти говорят.А Той в отговор рече на този, който Му каза, това: Коя е майка Ми? и кои са братята Ми?И като простря ръка към учениците Си рече: Ето майка Ми и братята Ми!Защото, който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата, той Ми е брат и сестра и майка. "
Йоана 7:17 " Ако иска някой да върши Неговата воля, ще познае дали учението е от Бога, или Аз от Себе Си говоря. " защото четев в думите на Исус
Йоана 5:24 " Истина, истина ви казвам, който слуша Моето учение, и вярва в Този, Който Ме е пратил, има вечен живот, и няма да дойде на съд, но е преминал от смъртта в живота. "
IV.ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ СЪБЛАЗНЕНИЕТО И НЕВЕРИЕТО НА НАРОДА
стих 5-6а " И не можеше да извърши там никакво велико дело, освен дето положи ръце на малцина болни и ги изцели. И чудеше се за тяхното неверие. ...."
- защо не вярваха на Исус ?
Йоана 4:44 " ащото сам Исус заяви, че пророк няма почит в родината си. "
Заключение
Днес този народ може да бъдем ние.Народ който не иска да приеме Исус и да бъде спасен.Днес това семейство може да бъде нашето семейство което да не приеме служението на някой Божий избраник.Днес пред нас е поставен въпроса вярваме ли в Исус Христос и дали приемаме Неговите служители
Йоана 8:31 " Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици;
пребъдваме ли в Исус Христос нека се запитаме с този въпрос
Йоана 15:4 " Пребъдвайте в Мене, и Аз във вас. Както пръчката не може да даде плод от самосебе си, ако не остане на лозата, така и вие не можете, ако не пребъдете в Мене. " и накрая
Матей 11:6 " И блажен оня, който не се съблазнява в Мене. "

п-р Али Исмаилов Ахмедов 29.05.2011 Църква " Нов Живот " Ямбол




Тагове:   мк61-6,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 406644
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930