Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2023 11:13 - НИЕ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ МНЕНИЕТО СИ ОТНОСНО БОЖИЕТО ПИСАНИЕ ТЕВА№5
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 1523 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.03.2023 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПРОМЯНАТА В ХРИСТИЯНСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ  

ТЕМА №5   

НИЕ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ НАШЕТО МИСЛЕНЕ ОТНОСНО БОЖИЕТО ПИСАНИ
Е  

2Послание до Тимотей 3:16 " Всичкото писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата;   

I. ПРИЧИНИТЕ ПОРАДИ КОИТО ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ НАЯШЕТО МИСЛЕНЕ ОТНОСНО БОЖИЕТО ПИСАНИЕ
1. Първата причина поради която трябва да променим начина си на мислене относно Божието слово е нашето Незнание
Евангелието на Матей 22:29 " А Исус в отговор им рече: Заблуждавате се, като не знаете писанията нито Божията сила. 
- Незнанието относно Божието писание отдалечава християнина от правия път
- Незнанието относно Божието писание отдалечава християнина от Небесното царство Книгата Осия 4:6 " Людете Ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и Аз отхвърлих тебе да Ми не свещенодействуваш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и Аз ще забравя твоите чада. 
- Незнанието относно Божието писание заблуждава християнина
2Послание да Солунците 2:1-4 " А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа.  Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,  който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.  1Послание до Тимотей 4:1-2 " А ухът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения,  чрез лицемерието на човеци, които лъжат, чиято съвест е прегоряла, 
2Послание до Тиматей 4:3-4 " Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,  и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.  В последните дни мнозина от християните ще се заблудят от незнание на Божието Писание и  ще се отдалечът от правия път ще се отдалечат от Небесното царство,ще се отдалечът от здравото слово и ще повярват в лъжа въпреки че ще имат желание да служат на Бога Посланието до Римляните 10:2 " ащото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание. 
Посланието до Галатяните 1:6-9 " Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;  което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие. Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.  Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет. 
II. КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ЗА ДА ПРОМЕНИМ МИСЛЕНЕТО СИ ОТНОСНО БОЖИЕТО ПИСАНИЕ
1. За да променим мисленето си относно Божието Писание трябва да познаем Истината
Евангелието на Йоан 8:31-32 " Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици;  и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни. 
- Истината ще ни освободи от греха
Посланието до Римляните 6:22 " Но сега като се освободихте от греха, и станахте слуги на Бога, имате за плод това, че отивате към светост, на която истината е вечен живот. 
2. За да променим мисленето си относно Божието Писание трябва да стоим върху здравото учение - Здравото учение ще ни предпази от заблудата и ще ни направи наследници на Вечния живот
Евангелието на Йоан 5:24 " Истина, истина ви казвам, който слуша Моето учение, и вярва в Този, Който Ме е пратил, има вечен живот, и няма да дойде на съд, но е преминал от смъртта в живота. 
III. КОГОТО ПРОМЕНИМ МИСЛЕТЕТО СИ ОТНОСНО БОЖИЕТО ПИСАНИЕ НИЕ СТАВАМЕ ПРИТЕЖАТЕЛИ НА ИСТИНСКОТО БЛАГОВЕСТИЕ
1. Когато променим мисленето си относно Божието Писание ние ставаме притежатели на истината за рождението на Исус Христос
Евангелието на Лука 1:26-35 " А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,  при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.  И като дойде ангелът при нея, рече: Здравей благодатна! Господ е с тебе, [благословена си ти между жените].  А тя много се смути от думата му, и в недоумение беше какъв ли ще бъде тоя поздрав.  И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение.  И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.  Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.  Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.  А Мария рече на ангела: Как ще бъде това, тъй като мъж не познавам?  И ангелът в отговор й рече: Светият Дух ще дойде върху ти, и силата на Всевишния ще те осени; за туй, и светото Онова, Което ще се роди от тебе, ще се нарече Божий Син. 
2. Когато променим мисленето си относно Божието Писание ние ставаме притежатели на истината за прощението но греха 
1Послание до Коринтяните 15:3 " Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията; 
3. Когато променим мисленето си относно Божието Писание ние ставаме притежатели на истината за възкръсението на Исус Христос
1Послание до Коринтяните 15:4 " че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията; 
4. Когато променим мисленето си относно Божието Писание ние ставаме притежатели на истината за второто идване на Исус Христос
Евангелието на Йоан 14:2-3 " В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.  И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие. 
Деяния на Апостолите 1:9-11 " И като изрече това, и те Го гледаха, Той се възнесе, и облак Го прие от погледа им.  И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето, двама човека в бели дрехи застанаха при тях,  които и рекоха: Галилеяни, защо стоите та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде както Го видяхте да отива на небето. 
- Исус ще дойде да вземе църквата Си
1Послание до Солунците 4:13-18 " А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда.  Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.  Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.  Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;  после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.  И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи.
- Исус ще дойде да унищожи дявола
Книгата Откровение 20:7-10 " И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си,  и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната,
- чието число е като морския пясък.  И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.  И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове. 
- Исус ще дойде за да създаде ново небе и нова земя
Книгата на Исая 65:17 " Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум. 
Книгата Откровение 21:1 " И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.   

Заключение
Ако искаме да бъдем в Царството което Исус приготви ние трябва да променим нашето мислене относно писанията,а промяната ще стане чрез пребъдване в Божието слово
Книгата Исус Навиев 1:8 " Тая книга на закона да се не отдалечава от устата ти; но да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно, според всичко каквото е написано в нея, защото тогава ще напредваш в пътя си, и тогава ще имаш добър успех {Или, постъпваш благоразумно.}. 
- Ще напредваш в пътя си
- Ще имаш добър успех
- Ако постъпваш внимателно според всичко което е писано в словото и размешляваш ден и нощ   

п-р Али Исмаилов Ахмедов Църква Нов Живот Ямбол  24.07.2019  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 404860
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031