Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2023 11:19 - ХРИСТИЯНИНЪТ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ МИСЛЕНЕТО СИ ОТОСНО ХРИСТОВОТО ПРИШЕСТВИЕ
Автор: ilveen Категория: Хоби   
Прочетен: 410 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.04.2023 11:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПРОМЯНАТА В ХРИСТИЯНСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ  

ТЕМА №15  

ХРИСТИЯНИНЪТ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ МИСЛЕНЕТО СИ ОТОСНО ХРИСТОВОТО ПРИШЕСТВИЕ  

Евангелието на Матей 24:3 " И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?  

I. ХРИСТИЯНИНЪТ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИ МИСЛЕНЕТО СИ ОТНОСНО БЕЛЕЗИТЕ  ПРЕДИ ХРИСТОВОТО ПРИШЕСТВИЕ
Евангелието на Матей 24:8 " Но всичко това ще бъде само начало на страдания,
1. Първият белег преди Христовото пришествие ще бъде появата на лъжемесиите (лъжеспасителите)
Евангелието на Матей 24:4-5 " Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.
2. Вторият белег преди Христовото пришествие ще бъде новината за войни и военни слухове
Евангелието на Матей 24:6-7 а " И ще чуете за войни и за военни слухове; но внимавайте да се не смущавате; понеже тия неща трябва да станат; но това още не е свършекът. Защото ще се повдигне народ против народ, и царство против царство;...
3. Третият белег преди Христовото пришествие ще бъде присъствието на глад и трусове
- Гладът и трусовете (земетресенията ще бъдат на разни места)
Евангелието на Матей 24:7 б " ...и на разни места ще има глад и трусове.
4. Четвъртият  белег преди Христовото пришествие мъчението и омразата към християните
Евангелието на Матей 24:9 " Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете намразени от всичките народи поради Моето име.
- Омразата към християните ще бъде през времето на целия им живот
- Омразата към християните ще бъде придружена от целия свят
5. Петият белег преди Христовото пришествие съблазнението и предателството и омразата между християните
Евангелието на Матей 24:10 " И тогава мнозина ще се съблазнят, и един друг ще се предадат, и един друг ще се намразят.
А. Преди пришествието на Христос мнозина ще се съблазнят
Б. Преди пришествието на Христос мнозина ще се предадат един друг
В. Преди пришествието на Христос мнозина ще се намразят един друг
Евангелието на Лука 12:52-53 " Защото от сега нататък петима в една къща ще бъдат разделени, трима против двама, и двама против трима. Ще се разделят баща против син, и син против баща; майка против дъщеря и дъщеря против майка; свекърва против снаха си, и снаха против свекърва си.
- Всичко това ще бъде поради държанието на хората
2Послание към Тимотей 3:1-5 " А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му; тоже от такива страни.
6. Шестият белег преди Христовото пришествие ще бъде появата на лъжепророците Евангелието на Матей 24:11 " И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. - Целта на лъжепророците ще бъде заблуждението на християните
7. Седмият белег преди Христовото пришествие ще бъде охладяването на любовта между множеството
Евагелието на Матей 24:12 " Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.
- Любовта ще охладнее поради умножаващото се беззаконие 8. Осмият  белег преди Христовото пришествие ще бъде проповядването на Евегелието по целия свят Евангелието на Матей 24:14 " И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът. - Въпреки всички белези преди Христовото пришествие появата на лъжемесиите,въпреки новиите за войни и военни слухове,въпреки присъствието на глад и трусове,въпреки омразата и гонението към християните,въпреки съблазнението и предателството,въпреки появата на лъжепророците,въпреки охладяването на любовта в Христовото благовестие,благовестието на спасение ще се проповадва по целия свят 
9. Деветият белег преди Христовото пришествие ще бъде появята на антихриста Евангелието на Матей 24:15 " Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),
2Послание до Солунците 2:3 " Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,
- Апостол Йоан казва че този час е дошъл
1Послание на Йоан 2:18 " Дечица, последно време е; защото както сте чули, че иде Антихрист, и понеже сега има много антихристи, от това знаем, че е последно време. 1Послание на Йоан 4:2-3 " По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога; а никой дух, който не изповядва Спасителя {Гръцки: Исуса.}, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света.
10. Десетият белег преди Христовото пришествие ще бъде чудесата и знаменият извършени от лъжехристияните и лъжепророците
Евангелието на Матей 24:23-24 " Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните.
11. Единадесетият белег преди Христовото пришествие ще бъде белегът на небето Евангелието на Матей 24:29 " А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
А. Първият небесен белег ще бъде потъмняването на слънцето и изчезването на луната светлина
Б. Вторият небесен белег ще бъде падането на звездите
В. Третият белег ще бъде разклащането на небесните сили - Всички тези белези ще се случат преди Христовото пришествие
- Преди да се изпълнят тези белези Христос няма да се върне
- Повечето от белезите са явни
* Белегът на лъжемесиите е явен
* Белегът на войните и воените слухове е явен
* Белегът на лъжехристияните и лъжепророците е явен 
* Белегът охладявяне на любовта е явен
* Белегът на лъжливите чудеса и знамения е явен
* Белегът на благовестието по целия свят е явен
- Това което остава да се случи е появата на антихриста - Това което остава да се случи е потъмняване на слънцето,изчезването на луната светлина,падането на звездите и разклащането на небесните сили
II. КОГА ЩЕ БЪДЕ ХРИСТОВОТО ПРИШЕСТВИЕ
1. Христовото пришествие ще бъде след изпълнението на всички белези за които чухме преди малко
2. Христовото пришествие ще бъде в незнаен за нас ден и час
Евангелието на Матей 24:36 " А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.
- И понеже Христовото пришествие ще бъде в незнаен ден и час
Евангелието на Матей 24:42-44 " Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ. Но това да знаете, че ако домакинът би знаел в кой час щеше да дойде крадецът, бдял би, и не би оставил да му подкопаят къщата. Затова бъдете и вие готови; защото в час, когато го не мислите, Човешкият Син иде.
Евангелието на Марк 13:32-33 " А за оня ден или час никой не знае, нито ангелите на небесата, нито Синът, а само Отец. Внимавайте, бдете и молете се; защото не знаете кога ще настане времето.
Евангелието на Марк 13:35-37 " Бдете, прочее, (защото не знаете кога ще дойде господарят на къщата - вечерта ли, или в среднощ, или когато пеят петлите, или заранта), да не би, като дойде неочаквано, да ви намери заспали. А каквото казвам на вас, на всички го казвам: Бдете.
Пример:
Евангелието на Лука 12:35-40 " Кръстът ви да бъде препасан и светилниците ви запалени; и сами вие да приличате на човеци, които чакат господаря си, когато се върне от сватба, за да му отворят незабавно, щом дойде и похлопа. Блажени ония слуги, чиито господар ги намери будни, когато си дойде; истина ви казвам, че той ще се препаше, ще ги накара да седнат на трапезата и ще дойде да им прислужи. И ако дойде на втора стража, или на трета стража, и ги намери така, блажени са ония слуги. Но това да знаете, че ако домакинът беше знаел в кой час щеше да дойде крадецът, бдял би и не би оставил да му подкопаят къщата. Бъдете, прочее, и вие готови; защото в час, когато го не мислите, Човешкият Син ще дойде.
III. КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ ПРИШЕСТВИЕТО НА ХРИСТОС
1. Христовото пришествие ще бъде на облаци
Деяния на Апостолите 1:10-11 " И като се взираха към небето, когато възлизаше, ето, двама човека в бели дрехи застанаха при тях, които и рекоха: Галилеяни, защо стоите та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде както Го видяхте да отива на небето.
Книгата Откровение 1:7 " Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.
Евангелието на Матей 24:27 " Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.
1Послание до Солупците 4:17 " после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.
IV. ПРИЧИНАТ ПОРАДИ КОЯТА ХРИСТОС ЩЕ СЕ ЗАВЪРНЕ
1. Първата причина поради която Христос ще се завърне е да приведе варващите в Божието царство
Евангелието на Йоан 14:1-4 " Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене. В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място. И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие. И вие знаете за къде отивам и пътя [знаете].
2. Втората причина поради която Христос ще се завърне е да царува над Божието царство
Книгата Окровение 11:15 " И като затръби седмият ангел, станаха силни гласове на небесата, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос; и Той ще царува до вечни векове.
Посланието до Филипяните 2:10-11 " така щото в Исусовото име да се поклони всяко коляно от небесните и земните и подземните същества, и всеки език да изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отца.
3. Третата причина поради която Христос ще се завърне е унищожението на 
Книгата откровение 20:1-10 " И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години, и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години. Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение. Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години. И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък. И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде. И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.
4. Четъртата причина поради която Христос ще се завърне е осъждението на мъртвите Книгата Откровение 20:11-15 " След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите. И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си. И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро {В изданието от 1940 г. тези думи липсват} е втората смърт. И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.
5. Петата причина поради която Христос ще се завърне е да раздели вярващите от невярващите
Евангелието на Матей 25:31-46 " А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите; и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света. Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте; гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте. Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме? И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме? И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме? А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили. Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели. Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме напоихте; странник бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях, и не Ме посетихте. Тогава и те в отговор ще кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме? Тогава в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на ни един от тия най-скромните, нито на Мене сте го направили. И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот.
- Причината за тази раздяла четем
Евангелието на Матей 10:40-42 " Който приема вас, Мене приема; и който приема Мене, приема Този, Който Ме е пратил. Който приема пророк в името на пророк, награда на пророк ще получи; и който приема праведник в име на праведник, награда на праведник ще получи. И който напои един от тия скромните само с една чаша студена вода, в име на ученик, истина ви казвам, никак няма да изгуби наградата си.
6. Шестата причина поради коята ще се завърне Христос е награждаването на праведните
Книгата Откровение 22:12-14 "  Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му. Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят. Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
7. Седмата причина поради коята ще се завърне Христос е основаването на новия Ерусалим в обовената земя
Книгата Откровение 21:1-4 " И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.  

Заключение
Днес накратко размишлявахме за няколко неща
1. Ние размишлявахме за белезите преди завръщането на Христос
2. Ние размишлявахме за времето на Христовото завръщане
3. Ние размишлявахме за местонахождението а Христовото завръщане
4. Ние размишлявахме за причините поради които Христос ще се завърне
- Ако искаме да бъдем в Божието царство
Посланието до Колосяните 3:1-4 " И тъй, ако сте били възкресени заедно с Христа, търсете това, което е горе, гдето седи Христос отдясно на Бога. Мислете за горното, а не за земното; защото умряхте, и животът ви е скрит с Христа в Бога. Когато Христос, нашият живот, се яви, тогава и вие ще се явите с Него в слава.  

п-р Али Исмаилов Ахмедов Църква Нов Живот Ямбол 20.12.2019


Тагове:   пришиствие,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ilveen
Категория: Хоби
Прочетен: 413875
Постинги: 331
Коментари: 21
Гласове: 80
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930